Merimiespalvelutoimiston kurssit ja kurssiehdot

 

Yleistä Mepan kurssitoiminnasta

Ketkä voivat osallistua?

Ilmoittautuminen ja yhteydenpito

Kurssimaksu

Peruutus

Vakuutus

Ruokailut

Majoitus

 

Yleistä Mepan kurssitoiminnasta

 

MEPA järjestää merenkulkijoille monipuolisia mahdollisuuksia opiskella ja harrastaa, sekä tutustua uusiin asioihin. Tavoitteena on, että osallistujat saavat virikkeitä itsensä kehittämiseen ja mielekkääseen vapaa-ajan käyttöön sekä laivalla että maissa.

Kurssien opetuksesta vastaavat eri alojen ammattitaitoiset aikuiskouluttajat.

Olemme miettineet Mepassa, miten saisimme pienennettyä peruutusten määrää. Turhat ilmoittautumiset, viimehetken peruutukset ja kursseilta pois jäämiset ovat kaikkien kannalta ikäviä ja turhia. Mepa joutuu useimmiten maksamaan täyden hinnan myös viime hetkellä peruuttaneiden osalta. Paitsi, että se on turhaa rahanmenoa, se myös vie joltain toiselta mahdollisuuden osallistua kurssille, jos kurssi on täynnä. Yhden päivän varoitusajalla on vaikea saada enää ketään varasijalla olevaa kurssille.

Merityön luonne on usein sellainen, että työvuoroihin tulee muutoksia; laivan aikataulu pettää, joudutaan odottelemaan lastia jossain, vaihtokaveri sairastuu, myrsky nousee tai muuten vaan suunnitelmat muuttuvat. Sille ei voi mitään, se kuuluu ammatin luonteeseen. Ekstraajat ja vikaeeraajat saavat usein työkutsun hyvin nopeasti ja silloin on mentävä. Tämäkin on normaalia. Jokainen voi sairastua äkillisesti, sillekään ei voi mitään.

Seuraavat ehdot koskevat kaikkia kursseja:

 

Ketkä voivat osallistua?

  • Työssäkäyvät MEPA-palveluihin oikeutetut merenkulkijat
  • Työttömät merenkulkijat ensimmäisen 6kk työttömyysjakson aikana
  • Eläkkeelle siirtyneet merenkulkijat 6kk ajan eläkkeelle siirtymisen jälkeen

Vapaaksi jääneille paikoille voidaan ottaa korkeammalla omavastuuosuudella:

  • Yli 6kk eläkkeellä olleet merenkulkijat
  • Yli 6kk työttömänä olleet merenkulkijat

Vapaaksi jääneet paikat jaetaan noin viikkoa ennen kyseistä kurssia.

 

Ilmoittautuminen ja yhteydenpito

Kursseille voi ilmoittautua heti, kun ne tulevat Mepan kotisivulle www.mepa.fi./kurssit/

Ilmoittautuminen tapahtuu Mepan kotisivuilla. Ilmoittautumiskaavakkeeseen tulee täyttää kaikki kysytyt tiedot.

Viestikenttään voit ilmoittaa, tarvitsetko majoitusta, mahdolliset ruoka-aineallergiat, majoitustoiveet tai muuta huomioitavaa.

Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee heti automaattinen kuittaus sähköpostiin. Jos automaattista kuittausta ei tule, jokin on mennyt pieleen. Silloin kannattaa kokeilla uudelleen tai ottaa yhteyttä kurssisihteeriin: opinto@mepa.fi

Kurssin ollessa täynnä ilmoittautunut menee varasijalle. Varasijat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu.

Yhteydenpito Mepan ja kurssilaisten välillä tapahtuu pääasiassa sähköpostilla.

Kursseille ilmoittautuneiden merenkulkijoiden oletetaan tarkastavan ilmoittautumisen yhteydessä antamansa sähköpostin säännöllisesti, vähintään kerran viikossa.

Noin kaksi viikkoa ennen kurssia ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse kurssikirje, jossa kerrotaan tarkemmin kurssista ja kurssipaikasta.

Kurssimaksu

Monet kursseista ovat kokonaan maksuttomia. Joistain kursseista osallistujat maksavat omavastuuosuuden. Tällaisia ovat esimerkiksi Pajulahden liikuntakurssit, ratsastuskurssit ja Ruskaretki.

Kurssiselosteessa Mepan verkkosivuilla mainitaan omavastuuhinta, jos sellainen on.

Tietyiltä harrastekursseilta peritään materiaalimaksu.

Kielikursseilla opiskelijat maksavat oppikirjansa itse.

Lasku mahdollisesta kurssimaksusta lähetetään erillisenä sähköpostiviestinä. Sähköposti tulee osoitteesta talous@mepa.fi. Laskun eräpäivä on 3-4 arkipäivää ennen kurssin alkua.

 

Peruutus

Peruutuksesta on aina ilmoitettava kurssivastaavalle osoitteeseen opinto@mepa.fi tai puhelinnumeroon 010 349 3105.

Kurssimaksun maksamatta jättämistä ei pidetä peruutuksena.

Mikäli ilmoittautunut maksaa kurssin ja tämän jälkeen peruu osallistumisensa, kurssimaksua ei palauteta. Kurssimaksu voidaan palauttaa kuitenkin seuraavissa tapauksissa: työeste, sairastuminen.

Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

Jos kurssi peruuntuu, osallistumismaksut palautetaan.

Vakuutus

Kurssilaisia ei ole vakuutettu Mepan puolesta. Jokainen järjestää haluamansa / tarvitsemansa vakuutukset itse. Etenkin liikunnallisilla kursseilla tämä on suositeltavaa.

Ruokailut

Koko päivän tai useamman päivän kestävillä kursseilla osallistujille tarjotaan ateriat.

Erityisruokavalioista tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään, kun kurssikirje kolahtaa sähköpostilaatikkoon. Ruokavaliot otetaan huomioon mahdollisimman hyvin.

Majoitus

Kauempaa tuleville voidaan tarjota majoitus, joka on pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa. Tällä mahdollistetaan osallistuminen myös niille merenkulkijoille, jotka asuvat kaukana kurssipaikkakunnista.

Majoitus voidaan järjestää kaukaa tuleville myös kurssin alkua edeltäväksi yöksi, jotta kurssin voi aloittaa virkeänä.