Juoksukoulu

05 Lokakuu 2020 kl. 09.00–23.00

MEPAn juoksukoulu 5.10. alkaen

MEPAn juoksukoulu alkaa 5.10. ja kestää 15 viikkoa. Tarjolla on kaksi eri tasoa, joista osallistuja valitsee itsellensä paremmin sopivan vaihtoehdon. 1 tason tavoitteena on pystyä juoksemaan 5 km yhtäjaksoisesti, kun taas 2 tason tavoitteena on pystyä juoksemaan 10 km yhtäjaksoisesti juoksukoulun päätyttyä. Työjaksoille on suunniteltu korvaavia harjoitteita, jotta kehitys ei katkea töiden vuoksi. Tavoitteena on osallistua oman alueensa juoksutapahtumaan juoksukoulun päätyttyä (vapaaehtoinen) ja nauttia saavutuksistaan.

Molemmille tasoille on oma neljän kuukauden ohjelmansa, jota osallistuja noudattaa. Juoksuohjelmien lisäksi juoksukoulu sisältää liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoitteita sekä hieman teoriaa perusasioista. Yksilöityjä juoksuohjelmia jokaiselle erikseen ei tule, vaan yksilöinti tapahtuu kahden tavoitetason kautta. Mikäli sinulla on juoksuun vaikuttavia esim. tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia tai vammoja, voit kysyä vinkkejä ja neuvoa kurssin aikana. 

Kurssi pidetään verkossa ja yhteisiä tapaamisia ei järjestetä, sillä se rajoittaa osallistujakunnan lähelle Helsinkiä. Verkkokurssi mahdollistaa sen, että jokainen voi osallistua omalta paikkakunnaltaan. Siitä huolimatta kurssi on vuorovaikutteinen. Toivomme aktiivista keskustelua, kysymyksiä ja fiilisten jakamista! Näin olemme kaikki osa toistemme juoksukoulua, eikä kenenkään tarvitse puurtaa yksin. Mikään ei estä kuitenkaan nappaamasta lähellä asuvaa kollegaa, naapuria tai miksei perheenjäsentäkin mukaan lenkille. 

Valmennuksesta vastaa kaksi alan vankkaa ammattilaista, Pasi Päällysaho ja Ulla Huopaniemi. Lisäksi MEPAn liikuntavastaava Katja on mukana kurssilla kannustamassa osallistujia kohti tavoitteitaan. 

Juoksukouluun ovat tervetulleet ihan kaikki merenkulkijat kuntotasosta ja liikuntataustasta riippumatta! Et tarvitse minkäänlaisia ennakkotietoja tai -taitoja, joten erityisesti aloittelijat rohkeasti mukaan!

(Kurssialustana toimii Googlen Classroom, joten tarvitset Google-tunnukset osallistuaksesi juoksukouluun. Niiden luominen tarvittaessa on helppoa ja ilmaista.)

Kysyttävää? Ota yhteyttä urheilu@mepa.fi

ILMOITTAUTUMINEN


Paikka
Verkkokurssi