Usein kysytyt kysymykset

 


Miksi iso osa MEPAn toiminnasta on pääkaupunkiseudulla?


MEPAn päätoimisto sijaitsee Helsingin keskustassa. MEPAlla on sivutoimipisteet Turussa ja Vuosaaressa. Toimipisteidemme sijainti ohjaa jonkin verran sitä, missä ja miten tehokkaasti voimme palveluja järjestää.

Tämä ei läheskään tarkoita sitä, että toimintaa ei olisi pääkaupunkiseudun tai Turun ulkopuolella: Laivoilla tapahtuvat palvelumme eli asimies- ja kirjastopalvelut ovat kattavimpia palveluitamme ja niitä ei ole sidoinnainen mihinkään seutuun.

Lisäksi tarjoamme liikuntaa laajasti myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella: Voit lukea lisää meidän liikuntatarjonnasta muualla kuin pääkaupunkiseudulla täältä.

Kurssit järjestämme ensisijaisesti niissä kaupungeissa, jossa on eniten kysyntää ja jossa tilastollisesti asuu eniten merenkulkijaa.

Usein kokeilemme erilaisia uusia ideoita, esim. puistojoogaa lähellä Katajanokan päätoimistoamme, jotta kokeilu olisi mahdollisimman kustannustehokas. Tämä selittää sitä, miksi varsinkin uusia palveluita kokeilemme ensiksi Helsingissä tai Turussa. 

ForMaren palvelut on tarkoitettu ohjelmaan valituille osallistujille. ForMaressa osallistuja sitoutuu matkustamaan omakustanteisesti luennoille ja testitilaisuuksiin, jotka järjestetään yleensä Helsingissä, Turussa ja Maarianhaminassa. Lue lisää täällä.

 


Miksi tietyt palvelut ovat vain suomen kielellä?
 

Kaikki mepalaiset pyrkivät vastaamaan viesteihin ja kysymyksiin samalla kielellä kuin, millä viesti tai kysymys on esitetty. 

Palvelumme, jotka ovat täysin kahdella tai kolmella kielellä ovat Vapaavahti, verkkosivut, sekä ForMare, jossa suurin osa valmentajista ovat kaksikielisiä. Myös osa kursseistamme voidaan vetää kahdella kielellä.

Anchor Lounge-palvelupisteen pääsääntöinen työkieli on englanti.

Suosittu viikoittainen MEPA uutissähke on suomen kielellä. Jos haluaa lukea uutisia merenkulusta ruotsinkielellä voi tilata Sjöfartstidningens Nyhetsbrev-uutissähkeen, joka ilmestyy kaksi kertaa viikossa. Lue lisää

 


Miksi paikkakunnallani ei ole MEPAn sopimuskuntosalia?


Tällä hetkellä MEPAn kuntosalisopimuksien valinnoissa on otettu huomioon

  • kuntoilun perusmahdollisuudet

  • hyvät puitteet ja tilat 

  • se, että miehet ja naiset voivat molemmat harjoitella samalla kuntosalilla

  • mahdollisuus henkilökohtaisen valmentajan apuun treenaamisessa

  • sijainti (pääsääntöisesti kaupunkien keskustojen alueilla, sekä kaupunkien raja-alueilla, joihin on hyvät kulkuyhteydet)
     

Olemme huomanneet, että monet kuntosalit pitävät kohtuullisena, että merimiehet ovat oikeutettuja ”alennettuun hintaryhmään”, joten ehdotamme, että selvität omalla kuntosalillasi mikäli sali olisi valmis antamaan alennetun hinnan merimiestodistusta näyttämällä.

 


Olen kuullut, että MEPAn sali Katajanokalla on ilmainen merenkulkijoille. Miten saan kulkuoikeuden sinne?


MEPAn päätoimistolla osoitteessa Linnankatu 3 sijaitsee MEPAn oma kuntosali, joka on ilmainen merenkulkijoille.

Toimiston aukiolonaikana (ma-pe, 9-15) MEPAn henkilökunta antaa mielellään sinulle henkilökohtaisen koodin, ja näyttää sinulle reitin kuntosalille. Tämän jälkeen kuntosali on käytettävissäsi joka päivä klo 6-22. 

 


Tarvitsenko verkkokirjastoon kirjastokorttia lainatakseni kirjoja?
 

Et tarvitse. Kirjoja voi lainata joko kirjastokortilla tai ilman.  Lue lisää tilausten tekemisesta ilman kirjastokorttia MEPAn verkkokirjastossa.Saanko merenkulkija-alennusta MEPAn uusista asunnoista? Voiko asuntoja ostaa?
 

Merimiespalvelutoimisto omistaa As Oy Helsingin Sailor's Home Linnankatu 3:ssa Katajanokalla. Kaikki Linnankadun asunnot ovat vuokra-asuntoja, eivätkä siis myynnissä.

Vuokrahinnat määrittyvät markkinahintojen mukaisesti, eikä merenkulkijolle ole erikseen alennettuja vuokrahintoja. Vapaita vuokra-asuntoja voit tiedustella vuokravälittäjältämme, Mikko Piitulaiselta, OP-kiinteistökeskukslta (mikko.piitulainen@op.fi)


 

Miten rahoititte MEPAn Katajanokan asuintalon ja toimiston rakentamisen?


Rakennushankkeen rakennuskustannukset olivat noin 14,1 miljoonaa euroa, minkä MEPAn omistama asunto-osakeyhtiö Helsinki Sailors Home on rahoittanut pankkilainalla ja osin MEPAn maksaman pääoman turvin.

Vapaavahti-lehdessä nro 2 /2018 löytyy MEPAn toimintakertomus vuodelta 2017. Toimintakertomus sisältää laajemmin tiedot MEPAn sijoitus- ja rahoitustoiminnasta Linnankatu 3:n uudisrakennushankkeen myötä. Lue toimintakertomus Vapaavahti-lehdestä.