MEPA-pelit

MEPA-pelit ja palapelit ovat tarjolla kaikille palvelujemme piireissä oleville laivoille. Jokaiselle laivalle toimitetaan normaalin laivapalvelukäynnin yhteydessä peruspelipaketti, joka pitää sisällään pari pakkaa pelikortteja, Yatzyn sekä Port Royalin. 

Peruspelipaketin lisäksi laivat voivat tilata käyttöönsä tältä sivustolta löytyviä pelejä ja palapelejä oman valintansa mukaan. Tilaukset tehdään sähköpostitse pelit@mepa.fi -osoitteeseen ja ne toimitetaan laivapalvelukäynnillä. 

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja toiveita peleistä samaan sähköpostiosoitteeseen!


Pulmapeli

Saitko meiltä pulmapelin, etkä löydä siihen itse ratkaisua? Oheisen QR-koodin tai tämän linkin kautta löytyy video, jossa näytetään, kuinka palat siirretään samalle puolelle. 
Pulmapelin ratkaisu

MEPA-pelien valikoima

Torakkapokeri

Pelaajamäärä: 2-6
Peliaika: 20 minuuttia

Bluffaa ystäviäsi ja säilytä pokerinaamasi. Jos keräät 4 samanlaista eläintä, häviät pelin ja kaikki muut voittavat. 

Pelin tavoitteena on “tarjota” mahdollisimman paljon kortteja muille pelaajille. Se tehdään työntämällä vapaavalintainen eläinkortti pöytää pitkin toiselle pelaajalle ja ilmoittamalla, mikä eläin kortissa on. Vastaanottavan pelaajan täytyy joko arvata oliko ilmoitus totta, tai työntää sama kortti eteenpäin uudelle pelaajalle. Väärin arvannut joutuu pitämään kortin. Pelin häviää se pelaaja, joka ensimmäisenä kerää eteensä 4 samanlaista eläintä tai jolla ei omalla tarjousvuorollaan ole lainkaan kortteja kädessään.

Videoesittely (suomeksi)

 

 

 

The Mind

Pelaajamäärä: 2-4
Peliaika: 20 minuuttia

The Mind on enemmän kuin vain peli, se on huikein mahdollinen tiimikokemus. Jos selviätte yhdessä viimeisestä tasosta, olette kuin seitsemännessä taivaassa. Keskustelu on kiellettyä, eikä tietoa saa vaihtaa mitenkään muutenkaan. Silti se toimii - mieltenne voimalla.

Kaikki pelaajat kuuluvat samaan tiimiin. Ensimmäisellä tasolla jokainen saa 1 kortin, toisella tasolla 2 korttia, jne. Jokaisella tasolla tiimin pitää pelata kaikki korttinsa yhteiseen pinoon pöydän keskelle nousevaan numerojärjestykseen, yksi kortti kerralla ja kuvapuoli ylöspäin. Esimerkki: (4 pelaajaa, taso 1): 18 - 34 - 41 - 73. Vuorojärjestystä ei ole. Kun joku haluaa pelata kortin, hän vain pelaa sen. Tärkeää, tässä on koukku: Pelaajat eivät saa paljastaa mitään korteistaan - ei keskustelua, ei salaisia merkkejä. No miten se sitten toimii?

Videoesittely (englanniksi)

 

 

Carcassonne

Pelaajamäärä: 2-5
Peliaika: 45 minuuttia

Eteläranskalainen Carcassonnen kaupunki on kuuluisa ainutlaatuisesta linnoituksestaan, jonka historia ulottuu Rooman valtakunnan ajoille asti. Hankkikaa menestystä Carcassonnea ympäröivillä seuduilla asettamalla seuraajianne kaupunkeihin, teille, luostareihin ja pelloille. Maiseman kehitys on teidän käsissänne. Menestykseen vaaditaan taitavaa ritarien, maantierosvojen, munkkien ja talonpoikien käyttöä. Ratkaisun hetkillä voi viimeinenkin seuraaja olla tarpeen.

Vuorossa oleva pelaaja nostaa ja pelaa aina yhden laatan. Näin muodostuu laatta kerrallaan laajentuva maisema, jossa on teitä, kaupunkeja, luostareita ja peltoja. Laatoille pelataan seuraajia, joista tulee maantierosvoja, ritareita, munkkeja ja talonpoikia. Seuraajat tuottavat pisteitä, joita kertyy pelin aikana, mutta myös pelin lopussa. Loppupisteytyksen jälkeen eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa.

Videoesittely (suomeksi)

 

 

Bohnanza

Pelaajamäärä: 2-7
Peliaika: 45 minuuttia

Bohnanzassa istutetaan, kasvatetaan ja myydään papuja. Vaihda papuja muiden pelaajien kanssa, istuta ne viljelyspalstoillesi ja pidä hauskaa. Mitä enemmän papuja palstallasi on, sitä enemmän saat niistä kolikoita, kun myyt satosi. Pelin lopussa eniten kolikoita kerännyt pavunviljelijä voittaa!

Videoesittely (suomeksi)

 

 

Sequence

Pelaajamäärä: 2-12

Järjestätkö omia pelimerkkejäsi vai estätkö vastustajaasi? Yritätkö saada joukkueesi voittamaan vai luotatko vastustajiesi häiritsemiseen?

Sequence on hauska ja kevyt peli, joka sopii kaikenikäisille pelien ystäville. Pelilaudalle on kuvattu kahden korttipakan kortit 10 x 10 -ruudukkoon. Pelaajat pelaavat kortteja laittaakseen laudalle pelimerkkejä kortteja vastaaviin ruutuihin. Tavoitteena on muodostaa viiden pelimerkin jonoja.

Videoesittely (englanniksi)

 

 

5 in 1 Collection classique

Paketti pitää sisällään klassisia kaksinpelejä. Haasta vastustajasi pelaamaan shakkia, tammea, backgammonia, ristinollaa tai vaikka dominoa. Pelipaketista löytyy pelien säännöt.
 

 

Palapelit

Laiva

1000 palaa

Sports day

1000 palaa

Kilpikonnat

1000 palaa

Perhoset

500 palaa

Moottoripyörä

500 palaa