Merimiehiä kentällä

25.08.2021 klo 16:33
Vuosaaressa yleisurheilua ja saappaanheittoa

Elokuun lopulle sattui sateiden väliin mukavan lämmin päivä, joskin tuuli viilensi ilmaa ja sekoitti tuloksia. Kymmenkunta merenkulkijaa ja MEPAn porukka aloittivat Heteniityn urheilukentän tapahtuman yhteisellä lämmittelyllä. Kun kropat olivat vetreytyneet, siirryttiin ensimmäisen lajin, kuulantyönnön pariin.

Naiset ja miehet kisasivat omissa sarjoissaan. Neljän kilon kuulaa työnsi pisimmälle Minna Pellonperä (7,82) ja miesten sarjan paras oli Toni Laaksonen (9,93m). Monien mielestä kolme kierrosta oli liian vähän, kun vauhtiin päästiin. Voimia oli kuitenkin syytä säästää tulevaan.

Seuraavaksi kokeiltiin, kuka saa Nokian kumisaappaan lentämään pisimmälle.  Tyylejä oli monenlaisia, mutta Virve Lännistö (19,8m) ja Toni Laaksonen (26,2m) onnistuivat tässä lajissa parhaiten. Muutama hyvin lähtenyt heitto tyssäsi voimakkaaseen puuskaan – saapas tuli alas kuin ammuttu lintu.

Perinteinen merimiesurheilulaji vauhditon pituus oli päivän kolmantena lajina. Vähän piti pähkäillä, mistäpäin tuulee ja vaikuttaako se tuloksiin. Minna onnistui jälleen hienosti (2,17m) ja miesten sarjan ykkönen oli Hamada Dalgamoni hyvällä tuloksella (2,40 m).

Viimeisenä varsinaisena kisailulajina oli 60 metrin juoksu, joka vedettiin pareittain. Tässäkin tuuliolosuhteet vaihtelivat melkoisesti suoritusten aikana. MEPAn Jukka yritti kirittää Minna Pellonperää, joka voitti sekä Jukan että naisten sarjan (9,59s). Miesten parhaasta tuloksesta vastasi Jukka Harju (8,33s).

Kokonaiskilpailussa Minna Pellonperä voitti naisten sarjan melko selkeästi, muutkin tsemppasivat hienosti ja tekivät hyviä tuloksia. Miesten sarja oli hyvin tasainen – ykköseksi päätyi Jukka Harju. Päivän päätteeksi lähti vielä viiden miehen ryhmä mittaamaan kuntoaan Cooperin testissä – yksi taivalsi 12 minuutin matkan takaperin. Jukka Harju juoksi hyvän tuloksen, 3050 metriä. Mukava päivä jatkui vielä yhteisellä ruokailulla.

MEPA kiittää kaikkia osallistujia – ensi kesänä lisää tällaista!

Kuvia: mepafoto.fi

Video: YouTube