Juoksukoulu alkaa 11.4.

24.03.2022 klo 15:00
Toteutus verkossa, uutuutena mm. yhteistreenit ja puolimaratonin matka

MEPAn verkossa toteutettava juoksukoulu alkaa 11.4. ja kestää 15 viikkoa. Tarjolla on tänä vuonna kolme eri tasoa, joista osallistuja valitsee itselleen mieluisan vaihtoehdon. Taso 1 on tarkoitettu niille, joilla ei ole entuudestaan säännöllistä liikuntataustaa tai takana on pitkä liikuntatauko. Tavoitteena on pystyä juoksemaan 5 km yhtäjaksoisesti juoksukoulun päätyttyä. Taso 2 on tarkoitettu niille, joilla on jonkin verran juoksu- ja/tai liikuntataustaa ja joiden tavoitteena on juosta yhtäjaksoisesti 10 km. Kolmas ja uusi taso on niille, joilla juoksuharrastus on jo osa arkea ja jotka tähtäävät puolimaratoniin, eli 21 kilometriin. Työjaksoille on suunniteltu korvaavia harjoitteita, jotta kehitys ei katkea töiden vuoksi. 

Kaikille tasoille on oma 15 viikon ohjelmansa, jota osallistuja noudattaa. Juoksuohjelmien lisäksi juoksukoulu sisältää liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoitteita sekä hieman teoriaa perusasioista. Mikäli sinulla on juoksuun vaikuttavia esim. tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia tai vammoja, voit kysyä vinkkejä ja neuvoa kurssin aikana. 

Kurssi pidetään verkossa, mikä mahdollistaa sen, että jokainen voi osallistua omalta paikkakunnaltaan. Uutuutena tänä vuonna on myös yhteistreenit, jotka toteutetaan ensisijaisesti Helsingissä ja Turussa. Mahdolliset muilla paikkakunnilla toteutettavat yhteistreenit riippuvat osallistujamääristä. Katso aikataulut alta. Mikäli et pääse yhteistreeneihin, mutta haluat esim. tarkistaa juoksutekniikkasi ammattilaisen kanssa, on kurssilaisilla mahdollisuus yksilötapaamisiin Pasin kanssa omakustannehintaan. 

Valmennuksesta vastaa alan vankka ammattilainen, Pasi Päällysaho. Mukana menossa myös MEPAn liikuntatiimi kannustamassa osallistujia kohti tavoitteitaan. 

Juoksukouluun ovat tervetulleita ihan kaikki merenkulkijat kuntotasoon ja liikuntataustaan katsomatta. Et tarvitse minkäänlaisia ennakkotietoja tai -taitoja, joten erityisesti aloittelijat rohkeasti mukaan! 

Kurssikieli on suomi. Juoksukoulun alustana toimii Google Classroom, joten tarvitset Google-tilin osallistuaksesi. Mikäli sinulla ei vielä ole Google-tiliä, sen luominen on helppoa ja ilmaista.

Tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUDU

Yhteistreenit: (kesto max 90 min.)

Viikko 15
Helsinki, Eläintarhan kenttä 11.4., klo 11, juoksutekniikka ja kestävyysjuoksijan nopeat vedot.

Turku, Paavo Nurmi Stadion (tai ympäristö), 13.4., klo 12, juoksutekniikka ja kestävyysjuoksijan nopeat vedot.

Viikko 19
Helsinki, Eläintarhan kenttä, 9.5., klo 11, juoksutekniikka ja vauhtikestävyys.

Turku, Paavo Nurmi Stadion (tai ympäristö), 11.5., klo 12, juoksutekniikka ja vauhtikestävyys.

Viikko 24
Helsinki, Eläintarhan kenttä, 13.6., klo 11, juoksutekniikka ja maksimikestävyys.

Turku, Paavo Nurmi Stadion (tai ympäristö),15.6., klo 12, juoksutekniikka ja maksimikestävyys.