Merimiesmotoristit radalla

09.05.2022 klo 18:29
Kevät käynnistyi perinteisellä ruosteenpoistokurssilla

Päijät-Hämeen Ajoharjoitteluradan penkoilla oli vielä toukokuun yhdeksäntenä lumivalleja, mutta asfaltti oli kuivaa ja puhdasta. Selkeässä mutta hieman koleassa kevätsäässä oli hyvä viedä läpi päivän harjoitukset. MP – kouluttaja, MEPAn kursseilla ja urheilutapahtumissa toimiva Teemu Saikkonen esitteli rataa ja kävi läpi ohjelman.

Aamupäivän teoriaosuuden jälkeen vedettiin hallintaharjoituksia hitailla nopeuksilla – muutaman toiston jälkeen kaikilla meni hienosti. Aikaisempien vuosien tapaan Timo Nakari loihti runsaan ”kenttälounaan”, joka maistui porukalle hyvin.

Iltapäivällä siirryttiin radan nopealle osuudelle, jossa harjoiteltiin muun muassa nopeita väistöjä ja tehokkaita jarrutuksia – tilanteita, joita monille moottoripyöräilijöille sattuu päivittäin liikenteessä. Teemu antoi jokaisen suorituksen jälkeen välittömän palautteen kuljettajalle.

Tapahtuma sujui hienosti – kiitos kaikille osallistuneille! Merimiesmotoristien seuraava tapahtuma on ajoreissu kesäkuussa, 10.6.

Elokuun Lofoottien matkalle (31.7. – 6.8.) avataan ilmoittautuminen lähiaikoina. MEPA pidättää oikeuden valita osallistujat ajokokemuksen ja varusteiden mukaan.

Kuvia

YouTube – video