Heittäydy villivihannesten maailmaan

19.04.2023 klo 12:47
Lähde mukaan verkkokurssille tai villivihannesretkelle

Villivihanneskurssi verkossa

Metsästä lautaselle – opi hyödyntämään lähimetsän antimet.

Neljän viikon mittaisella ja verkossa toteutettavalla villivihanneskurssilla pääset tutustumaan 11 pihapiiristä ja lähimetsästä löytyvään herkulliseen villiyrttiin. Opit tunnistamaan kasvit minkä lisäksi käymme läpi miten niitä voi käyttää, miten niitä säilötään, mitkä niiden koetut terveyshyödyt ovat ja mistä niitä saa kerätä. 

Kurssi toteutetaan Classroomissa ja materiaali on osallistujien saatavilla koko kesän ajan. Voit siis tarvittaessa työjaksolta palattuasi jatkaa siitä mihin jäit. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille eikä ennakkotietoja tarvita.

Kurssi alkaa 15.5. ja päättyy 11.6. Toteutus kokonaan etänä. 

ILMOITTAUDU

Ohjaaja: Katja Mertanen
MEPAn hyvinvointikoordinaattori
Luonto- ja eräopas
Kauppayrtinpoimija


Villivihannesretki

Lähde mukaan villivihannesretkelle tutustumaan luonnon tarjoamiin herkkuihin. 

Tiesitkö, että vuohenputki maistuu porkkanaiselta ja sopii sekä salaattiin että suolaiseen piirakkaan? Lähde mukaan parin tunnin villivihannesretkelle tutustumaan luonnon omaan aarreaittaan. Liikumme luonnossa ja tutustumme eri syötäviin kasveihin. Opettelemme tunnistamaan lähimetsässä, pelloilla ja pihoilla kasvavia syötäviä kasveja sekä tutustumme niiden käyttöön. Retken lomassa istahdamme mättäälle ja nautimme MEPAn tarjoamat eväät. 

MEPAn villivihannesretkelle ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat oppia tunnistamaan ja hyödyntämään lähiluonnossa kasvavia ravinnerikkaita villivihanneksia.

Aika: 25.5.2023, klo 11-13
Sijainti: Sipoo / Söderkulla

ILMOITTAUDU 

Ohjaaja:
Katja Mertanen
MEPAn hyvinvointikoordinaattori
Luonto- ja eräopas
Villiyrtinpoimija