Sieniretki

28 Syyskuu 2020 kl. 10.00–14.00

Teemme syksyisen sieniretken, jonka aikana opettelemme yleisimpiä metsiemme ruokasieniä sen mukaan, mitä sieniä tulee vastaan. Kuljemme rauhalliseen tahtiin luontoa ja sieniä ihmetellen. Oppaana toimii MEPAn liikuntavastaava Katja, joka viimeistelee erä- ja luonto-oppaan opintoja. 

Sieniretki on suunnattu aloittelijoille. Opettelemme mm. suppilovahveron, kantarellin, karvalaukun, tatteja, orakkaat, rouskuja ja muutakin, mitä tiellemme osuu. 

Koska sää on aina pukeutumiskysymys, toteutetaan sieniretki säällä kuin säällä. Varauduthan säänmukaisin varustein ja jalkinein. Huomioi, että metsässä saattaa olla paikoin märkää ja kuraista. Tarvitset mukaan korin, pussin tai ämpärin, johon kerätä sieniä, sekä jonkinlaisen sieniveitsen. Myös hirvikärpäsiä saattaa esiintyä, minkä voit halutessasi ottaa huomioon pukeutumisessa.

Sieniretkellä pysähdymme evästämään. Ota mukaan omat eväät, MEPA tarjoaa kahvit ja pientä purtavaa. Retki on merenkulkijoille veloitukseton.

Sienestämme Sipoossa, Eriksnäsin metsissä. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä tuletko omalla autolla vai tarvitsetko kyydin. Kuljetus Itäkeskuksesta ja sieniretken jälkeen paluu Itäkeskukseen. Retki kestää arviolta neljä tuntia, mutta lyhyempikin aika on mahdollinen – riippuu hieman ryhmästä.

ILMOITTAUTUMINEN


Paikka
Sipoo
01150 Söderkulla

Ajoharjoittelukurssi / Övnigskörningskurs

28 Syyskuu 2020 kl. 09.00–15.00

Tapaamme klo 9:00 Paimion Nesteen huoltoasemalla Ajurintie 1, aivan moottoritien kupeessa. Aamukahvin jälkeen siirrymme kohti Paimion Liikenneturvakeskusta joka sijaitsee aivan vieressä.

Päivä alkaa pienellä teorialla sekä radan ja päivän kulun ohjeistuksella. Liukkaanajonradalla ollaan noin 3 tuntia. Alkuun tulee muutama demo, jonka jälkeen ohjattua harjoittelua ja lopuksi vapaata ajelua ja kokeilemista omatoimisesti. 

Huom. radalla käytetään omia autoja

Ajoharjoittelun jälkeen tutustutaan turvahallin sekä pidetään pieni loppuyhteenveto päivästä.

Ruokailut päivän lopuksi Nesteen huoltoasemalla.

Tervetuloa harjoittelemaan liukkaalla ajamista !

 

Ilmoittaudu tästä / Anmäl dig här 

 

Dagskurs i övningskörning passar alla som vill slipa upp sina körtalanger i en säker omgivning.

Paimio Liikenneturvakeskus är ställen vi har övningskurs.

Dagens upplägg:

Vi träffas kl 9:00 vid Paimio Neste, efter morgonfika åker vi till övningskörningsplatsen som ligger i närheten.

Dagen börjar med en kort teoridel samt instruktioner för dagens program och info om halkbanan. Halkbanan kommer vara i vår användning i ca. 3 timmar. Vi börjar med några demon, därefter instruerad övning och till sist fri övning oc körning på egen hand. 

Obs. Övningen sker med egna bilar

Efter övningskörningen bekantar vi oss med säkerhetshallen och samlar ihop dagens tankar.

Lunch på Neste Paimio serveras som avslutning på dagen.

Välkommen att övningsköra på halka ban!


Paikka
Paimion Liikenneturvallisuuskeskus
Ajurintie 3
21530 Paimio