SSB-spelen

SSB-spelen och pussel erbjuds alla fartyg som omfattas av våra tjänster. I samband med det vanliga fartygsservicebesöket levereras basspelpaketet till alla fartyg. Det innehåller två kortlekar, Yatzy och Port Royal. 

Utöver basspelpaketet kan fartygen själva beställa spel och pussel från urvalet på denna sida. Beställningar görs per e-post till adressen pelit@mepa.fi och spelen levereras under fartygsbesöken. 

Vi tar gärna emot respons och önskemål om spel till samma e-postadress!


Pusselspel

Fick du ett pusselspel av oss och du kan inte hitta lösningen själv? Via den bifogade QR-koden eller denna länk kan du hitta en video som visar hur du flyttar pjäserna till samma sida.

Urval av SSB-spelen

Kackerlackspoker

Antal spelare: 2-6
Speltid: 20 minuter

Utmana kompisarna om vem som har bäst pokerfejs. Den som först drar på sig 4 kort med samma djur förlorar och alla övriga vinner.

Här gäller det att lura på dina motspelare så många kort som möjligt genom att erbjuda valfri spelare ett av dina kort och hävda - sant eller falskt - vad kortet föreställer. Mottagaren kan nu välja att antingen gissa om du bluffar eller inte, eller avstå från kortet och skicka det vidare till en annan spelare. En spelare som gissar fel måste lägga kortet framför sig med framsidan upp. Den som först har 4 kort av samma djur på bordet framför sig, eller får slut på kort, har förlorat.

Videopresentation (på engleska)

 

The Mind

Antal spelare: 2-4
Speltid: 20 minuter

The Mind är mer än bara ett spel. Det är ett experiment, en resa, mycket enkelt och den mest geniala lagupplevelse man kan uppleva. Om ni klarar den sista nivån tillsammans hamnar ni i sjunde himlen. Ni får nämligen inte diskutera med varandra eller utbyta information. Ändå fungerar det - när ni verkligen är en. Endast med hjälp av era tankar.

Samtliga spelare bildar ett lag. I den första omgången (nivå 1) får alla ett kort, i den andra omgången (nivå 2) får alla två kort, osv. Vid varje nivå måste lagets medlemmar läggä alla korten som man håller i händerna i stigande ordningsföljd i mitten av bordet, vända uppåt, ett i taget efter varandra. Till exempel, (fyra spelare, nivå 1): 18 - 34 - 41 - 73. Det finns ingen spelordning. Den som vill lägga ett kort lägger det. Observera, här kommer det: Spelarna får inte avslöja sina egna kort, inger utbyte av information, inga hemliga tecken. Hur fungerar detta?

Videopresentation (på engelska)

 

Carcassonne

Antal spelare: 2-5
Speltid: 45 minuter

I Carcassonne bygger spelarna med hjälp av spelbrickor upp små landskap av öppna fält, vägar, kloster och städer som de alla försöker kontrollera fram till dess att den sista spelbrickan är dragen och placerad på den ständigt växande spelplanen. Varje spelare tilldelas successivt poäng för de vägar, kloster samt städer där man har en av sina små spelfigurer placerade när ett sådant helt område tillsluts och står som komplett, med en sista poängräkning av alla öppna fält samt ej kompletta övriga verk när den sista spelbrickan är placerad och spelet således avslutas.

Videopresentation (på svenska)

 

Bohnanza

Antal spelare: 2-7
Speltid: 45 minuter

Bohnanza - eller Bönanza om man så vill - handlar om att plantera, skörda och handla med bönor. Byt till dig bönor från andra spelare och plantera dem på din fält. Det är hur kul som helst. Ju fler bönor du har planterat desto fler mynt får du för dem när du skördar. Den som har flest mynt när spelet är slut vinner.

Videopresentation (på svenska)

 

Sequence

Antar spelare: 2-12

Ska du jobba på din serie eller blockera din motståndare? Ska du försöka få ditt lag att vinna eller räknar du med dina motståndare? 

Videopresentation (på engelska)

 

5 in 1 Collection classique

Paketet innehåller klassiska spel för två spelare. Utmana din motståndare på schack, dam, backgammon, luffarschack eller domino. Spelreglerna finns i spelpaketet.
 

Pussel

Segelbåt

1000 bitar

Sports day

1000 bitar

Sköldpaddor

1000 bitar

Fjärilar

500 bitar

Motorcykel

500 bitar