Juoksukoulu verkossa

01.04.2024 kl. 00.00 – 14.04.2024 kl. 23.59

Juoksukouluun ovat tervetulleita kaikki merenkulkijat kuntotasoon ja liikuntataustaan katsomatta. Et tarvitse minkäänlaisia ennakkotietoja tai -taitoja, joten erityisesti aloittelijat rohkeasti mukaan! Kyseessä on verkkototeutus, mikä mahdollistaa sen, että jokainen voi osallistua omalta paikkakunnaltaan. Juoksukoulu alkaa 1.4. ja kestää 15 viikkoa päättyen 14.7.

Juoksukoulu on osallistujille ilmainen. 

ILMOITTAUDU

Osallistuja valitsee neljästä eri tasosta itselleen mieluisan vaihtoehdon. 

Taso 1 - 5 km: Ei entuudestaan säännöllistä liikuntataustaa tai takana on pitkä liikuntatauko. Tavoitteena pystyä juoksemaan 5 km yhtäjaksoisesti juoksukoulun päätyttyä. 

Taso 2 - 10 km: Jonkin verran juoksu- ja/tai liikuntataustaa. Tavoitteena juosta yhtäjaksoisesti 10 km. 

Taso 3 - 21 km: Juoksuharrastus on jo osa arkea ja tähtäimessä puolimaraton, eli 21 km.

Taso 4 - 42 km: Aktiivinen juoksutausta ja tähtäimessä maraton, eli 42 km.

Kaikille tasoille on oma ohjelmansa, jota osallistuja noudattaa. Juoksuohjelmien lisäksi juoksukoulu sisältää liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoitteita, juoksua tukevia koordinaatio- ja hyppelyharjoituksia sekä teoriaa perusasioista. Työjaksoille on tarjolla korvaavia harjoitteita, jotta kehitys ei katkea töiden vuoksi. Mikäli sinulla on juoksuun vaikuttavia esim. tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia tai vammoja, voit kysyä vinkkejä ja neuvoa kurssin aikana. Juoksukoulu sisältää myös kehutut yhteistreenit, joissa osallistujat pääsevät ammattivalmentajan kanssa perehtymään juoksuharjoitteluun. Yhteistreenit järjestetään Helsingissä ja Turussa (kts. aikataulu alta). Mikäli et pääse yhteistreeneihin, mutta haluat esim. tarkistaa juoksutekniikkasi ammattilaisen kanssa, niin kurssilaisilla on mahdollisuus yksilötapaamisiin valmentajan kanssa omakustannehintaan. 

Valmennuksesta vastaa alan vankka ammattilainen, Pasi Päällysaho. Mukana menossa myös MEPAn hyvinvointikoordinaattorit. 

Kurssikieli on suomi. Juoksukoulun alustana toimii Google Classroom, joten tarvitset Google-tilin osallistuaksesi. Mikäli sinulla ei vielä ole Google-tiliä, sen luominen on helppoa ja ilmaista.

Tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUDU

Valinnaiset yhteistreenit:

Viikko 17 
Helsinki, 22.4. klo 11 Eläintarhan kenttä
Turku, 24.4. klo 12 Paavo Nurmen stadion (tai ympäristö)

Viikko 22 
Helsinki 27.5. klo 11 Eläintarhan kenttä
Turku 29.5. klo 12 Paavo Nurmen stadion (tai ympäristö)Plats
Verkossa